Overijssel – Gelderland – Flevoland


Confessionele Kring Apeldoorn

Klik hier voor meer informatie over deze afdeling

Woensdag 23 september 2020
Prof. dr. C. van der Kooi en mw. drs. M. van der Kooi
‘Goed gereedschap is het halve werk’
Naar aanleiding van hun gezamenlijk geschreven boek over de urgentie van theologie in pastoraat en zielzorg.
Locatie: nog nader te bepalen.
Aanvang 19.30 uur; einde plm. 21.30 uur.Op 15 januari 2020 hield mevrouw Charlotte Ariese Msc (v.m. medewerker van de Nederlandse Patiënten Vereniging) voor onze kring een interessante presentatie over het onderwerp: ‘DNA-technologie: zegen of zorg?’ Dit gaat over de bedreiging voor de beschermwaardigheid van het leven.
Deze presentatie kunt u hier downloaden.Leerhuis
Een interessante activiteit van de Confessionele Kring Apeldoorn is het Leerhuis, dat specifiek bedoeld is voor vorming en toerusting van gemeenteleden. Dit is een initiatief in gezamenlijkheid met de Hervormde wijkgemeente van bijzondere aard ‘Eben-Haëzerkerk’ Apeldoorn en de Hervormde Gemeente Beekbergen.
De bijeenkomsten van het Leerhuis worden afwisselend gehouden in ‘t Hoge Pad (Beekbergen) en de Eben-Haëzerkerk (Apeldoorn).
In het 7e (2016-2017) en 8e (2017-2018) seizoen van het Leerhuis ging het over de praktijk van het geloven in het persoonlijk leven, de kerk en met andersgelovigen. Het 9e seizoen zijn 6 leerhuisavonden georganiseerd. Leidraad daarbij was het 5e deel uit de serie ‘Geloven op goede gronden’, getiteld ‘12 artikelen over Israël’.
Organisatie/contact: Dhr. Carel Knoester, 055-5420879

Reacties zijn gesloten.