Immanuël Dagoverdenkingen 2024


Graag kondig ik de beschikbaarheid van de 115e editie van Immanuel Dagoverdenkingen aan. Deze aankondiging gaat gepaard met het gebed dat Jaargang 2024 gebruikt kan worden in de breedte van het kerkelijk leven. Hierbij is te denken aan persoonlijke geloofsopbouw, de huiselijke kring en diverse samenkomsten. De overdenkingen bieden hiervoor een vruchtbare leidraad.

In deze voor mij laatste editie als eindredacteur klinkt opnieuw de breedte van heel de Schrift. De verrassing van minder bekende bijbelpassages doet lezen en herlezen.

De schrijversgroep is een mix van meer en minder ervaren schrijvers. Zij hebben zich ingespannen om de woorden van de Bijbel dicht bij u te brengen. Hopelijk zijn ze daarin geslaagd.
Immanuel Dagoverdenkingen 2024 is de 115e editie van het dagboek waaraan jaarlijks verschillende predikanten uit confessionele kring meewerken. Door middel van meditaties bij bijbelteksten brengen zij het evangelie en een keur aan andere bijbelteksten dichtbij. Deze uitgave nodigt uit om te lezen en te zingen.
Naast persoonlijk gebruik is de uitgave ook geschikt voor gebruik in bredere kring, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen waarbij een opening vanuit de Schrift passend is.

Graag beveel ik het gebruik van deze editie aan. Mijn periode van eindredacteur sluit ik af met deze 115e editie. Met vertrouwen draag ik deze taak over aan ds. Kees Baggerman uit Krimpen aan de IJssel die u vanaf volgend jaar – Deo Volente – meeneemt op ontdekkingsreis door de Schrift.

Dr. Jurrien Mol,
Eindredacteur en voorzitter van de Confessionele Beweging in de Protestantse Kerk in Nederland

De nieuwe editie is beschikbaar via de boekhandels en voor grotere aantallen ook bij de uitgever (met korting voor het uitdelen in de gemeente e.d.): Jongbloed Media, Heerenveen, www.jongbloedmedia.nl.

Reacties zijn gesloten.