Geloven op goede gronden


De Stichting ‘Schrift & Belijden’ heeft diverse prachtige gebruiksboekjes uitgegeven:

* * * NIEUW ! * * *


Met bijdragen van Kees Kant, Michael Mulder, Bernhard Reitsma, e.a.

Op weg naar het 70-jarig jubileum van de staat Israël verschijnt ‘Israël’ ook als thema op het theologische toneel. In beknopte bijdragen denken christelijke theologen na over twaalf diverse onderwerpen die met Israël te maken hebben. De bijdragen nodigen uit tot doordenking en bespreking. De gespreksvragen aan het eind van elke bijdrage dienen als opstap en handvat.

Verkrijgbaar vanaf 4 april 2018; prijs € 8,99

Om verder te lezen bij hoofdstuk 10 (‘Landbelofte: inzichten van Palestijnse theologen’):
Kairos Palestina: ‘Uur van de Waarheid. Een Woord van Geloof, Hoop En Liefde Uit Het Hart van het Palestijnse Lijden’, 2009. www.kairospalestine.ps/index.php/about-us/kairos-palestine-document
Naim Ateek: ‘Reflections on Sabeel’s Liberation Theology and Ecumenical Work (1992–2013)’. In Theologies of Liberation in Palestine-Israel Indigenous, Contextual, and Postcolonial Perspectives, edited by Nur Masalha and Lisa Isherwood, 21–38. Cambridge, United Kingdom: The Lutterworth Press, 2014.
Munther Isaac: From Land to Lands, from Eden to the Renewed Earth: A Christ-Centred Biblical Theology of the Promised Land. Carlisle: Langham Monographs, 2015.
Met bijdragen van o.a.:
Bram van de Beek, Arjan Plaisier,
Margriet van der Kooi, Herbert Wevers,
Ciska Stark, Edward van ‘t Slot,
Jurrien Mol, Barend Weegink,
Guda Borger, Peter Verbaan,
Bert van Veluw, Dick Wolters,
Gert Marchal, Ellie van der Meulen

Twaalf auteurs uit het brede confessionele midden van de Protestantse Kerk in Nederland behandelen in het boekje “12 artikelen over bidden” actuele thema’s over bidden: ik durf niet te bidden, bidden in de Bijbel, helpt bidden?, kunnen we door gebed genezen worden? en bidden met andersgelovigen. Met dit boek in de serie ‘Geloven op goede gronden’ wil de Stichting ‘Schrift en Belijden’ mensen helpen bij het bidden.
Bij dit boekje is ook een brochure met ‘Gebedsvoorbeelden’Dr. Bert van Veluw stelde een brochure samen:
‘Het ‘Onze Vader’, in zeven preken toegelicht’.

Reacties zijn gesloten.